Казвам се Емил Калинчев и съм роден в гр. Бургас на 15 февруари 1980 г. Завършил съм медицински колеж в гр. Пловдив през 2000 г, също така имам и специфично образование в бизнес администрацията със специализация мениджмънт в денталната клиника.

Притежавам богата експертиза в сферата на зъботехниката и мениджмънта в денталната медицина с повече от 20 години опит.

Преминал съм множество квалификационни курсове в областта на естетичните възстановявания, оклузията и функцията в България и чужбина. Концентрирам се в създаването на високо естетични конструкции на базата на дълбинното ми познаване на керамичните материали и естетичните принципи.

Философия

Философията ми е „Холистичен подход към пациента“ и се основава на изучаването на лицевата естетика и зъбни пропорции, като разглеждам усмивката като цялостна композиция във видим биомиметичен баланс помежду си, съчетан с дълбоко разбиране за емоциите и нуждата на пациента.

Предприемачество

Като предприемач в областта на денталната медицина през 2007 г. основах лаборатория Da Vinci Labor, в която и до днес ръководя екип от опитни зъботехници.

През 2014г. създадох и организирах специализирана стоматологична клиника  Da Vinci Clinic в гр. София, която предлага затворен цикъл от стоматологични услуги.

През 2019 реализирах стратегически проект, като създадохме за удобство на пациентите ни, лаборатория по образна диагностика.

През 2022 г. основах Da Vinci Institute като подразделение, което развива иновационната политика на групата в областта на оралното здраве като съществена част от качеството на живот. Другата дейност на Da Vinci Institute е да провежда вътрешнофирмени обучения на кадри и да организира курсове.

Мисия

Днес групата Da Vinci Dental Health Care Group е един от водещите доставчици на здравни услуги, която разполага с модерна база и опитни специалисти, с различна експертиза, обединени от идеята да подобряват качеството на живот на пациентите ни.

Мисията ми е да развивам жизнеспособна организация, където хората се отнасят с уважение един към друг, без значение от позицията, която заемат.

Визия

Нашата обща цел и ангажимент е да помагаме на хората, като връщаме усмивките на лицата им, като по този начин подобряваме качеството на техния живот, правейки го с любов, ентусиазъм и отдаденост.

Визията ми е да откривам, мотивирам и развивам хора с които заедно да вършим работата си по етичен начин чрез нашата организация и заедно да успяваме.

Социално предприемачество

Социалното предприемачество ми е страст и съм сертифициран коуч на хора със специфични потребности.

Работя съвместно със студенти и им провеждам специфично обучение, също така на начинаещи в професията и глухонеми колеги като част от политиките по корпоративна социална отговорност която провеждам във организацията ни.

Считам, че това е една пренебрегната и подценявана работна сила на пазара на труда, на която според мен, ако се даде шанс и се подходи интелигентно с разбиране, малко обучение и нагласата: „Какво може да прави този човек добре?“

Съм убеден, че можете да получите страхотен резултат, в който и работодателят, и човекът да са удовлетворени! Моят начин да помагам на хора с увреждания е като прилагам процесен подход и преценявам къде човекът ще бъде полезен и ще пасне най-добре на организацията.

Образование

2000

Зъботехника Медицински колеж гр. Пловдив

2008-2009

Мениджърски курс – УНСС

2009

Курс по маркетинг при проф. Филип Котлър

2010-2011

MBA – Top Class Program in Bulgaria -CEED

2014-2015

Годишна програма по маркетинг –М3 колеж

2015

HeraCeram Matrix Advanced Products Training – Heraues Kulzer GmbH, Hanau Germany

2017

Майсторски курс по керамика при световно известния зъботехник Пол Фихтер.

2017

Internationa Center for Dental Education Ivolar Vivadent Vienna Austria

2017

Курс по мениджмънт на дентална клиника при Пауло Руджери и д-р Даниеле Беретта.

2018

Курс по мениджмънт и маркетинг при Габриел Асулин.

2023

Стратегически мениджмънт на денталната клиника StraumannGroup

Сертификати